hradek_bikebabileto

V letošním roce se uskuteční již 13. ročník mezinárodního MTB Marathonu Bike Babí léto. Pořadatelé stejně jako v loňském roce využijí zázemí v rekreačním areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou. Těšit se můžete na úplně novou trasu vedoucí Lužickými horami a Ještědským hřebenem. Připraveny jsou trasy o délce 80 km a 50 km. Závodníky čeká opravdové cyklistické Eldorádo.

Bike Babí léto 2014

Kdy – so  30. srpna 2014
Kde – areál Kristýna u Hrádku nad Nisou
Od – Start dětského závodu v 10:00 hod.; start marathonu v 11:00 hod.

Délky tras jsou víceméně klasické v délkách 50 a 80 km a pro děti v rámci Dětského Bike Babího léta krásné trasy v blízkosti jezera. U dětského závodu se organizátoři chtějí více soustředit na kvalitu a ne na kvantitu, když zrušili nejmenší kategorie bobíků a většinu ostatních kategorií sdružili pouze do 3 kategorií rozdělením na kluky a holky. Pro předžáky bude připravený jednoduchý, ale technický okruh v přilehlém hájku u jezera a pro žáky, mladší a starší bude připraven velký technický okruh s pověstným velbloudím hupem opětovně na břehu jezera. V jednotlivých kategoriích se vyhlásí pouze nejlepší 3, ale všichni se mohou těšit na bohatou tombolu. V blízkosti centra závodu je k dispozici lanové centrum, kde si můžete vyzkoušet svoji odvahu v korunách stromů.

Závod má letos v podtitulu pálivé hot chilli papričky

Na mapu a profily se můžete podívat zde a po prostudování zjistíte, že se závod posunul více do Lužických hor. Také se více zdržíte v okolí tajuplného Buku Republiky a okolí Vápeňáku, kde na Vás čeká to nejhezčí, co zdejší lesy nabízejí. Z tohoto důvodu má letos BBL v podtitulu pálivé hot chilli papričky, pomocí kterých budete hodnotit jednotlivé úseky na trase.

Pokud bude pěkné počasí, tak se můžete v Kristýně i vykoupat!

Mrkněte se na to, jak probíhaly loňské ročníky:

Zdroj: Liberec mě baví

Pin It on Pinterest