20148292059164613

LIBEREC – V pondělí se otevře fotografická výstava Jiřího Hladíka a Lubomíra Vejražky k 100. výročí zahájení služeb Jedličkova ústavu v Liberci.

Výstavou historických fotografií u knihy Hledání Liberecký kraj a jeho příspěvková organizace – Jedličkův ústav v Liberci připomenou návštěvníkům dobu minulou na Lužické ulici v Liberci, kde stojí budova se stoletou tradicí poskytování sociálních služeb.

Výstava začne vernisáží 1. září 2014 ve vestibulu Krajského úřadu LK, U Jezu v Liberci v 16 hodin. Úvodní slovo pronesou krajský radní pro sociální služby Petr Tulpa, autoři knihy Hledání Jiří Hladík a Lubomír Vejražka, a ředitel Jedličkova ústavu Vladimír Ptáček.

“Před sto lety, 29. srpna 1914, byl na Lužické ulici slavnostně otevřen Krüppelheim – Domov pro zmrzačelé, dnes Jedličkův ústav, který je poskytovatelem sociálních služeb pro děti a dospělé osoby se zdravotním postižením,” prozradil Vladimír Ptáček důvod oslav s tím, že výstava, která na kraji potrvá do 30. září se v prosinci přesune do Krajské vědecké knihovny v Liberci.

Hlavní oslavy 100 let zahájení služeb Jedličkova ústavu vyvrcholí 9. září 2014.

“Jedličkův ústav v Liberci není jen budova, jsou to především lidé, kteří zde žijí. Jejich radosti a starosti. Pomozte přispět ke zlepšení jejich života, a to nejen penězi, ale i tím, co umíte a děláte. Nabízíme prostor pro vaši firmu. Hledáme partnery, kteří umí podpořit a oslavit společně s námi 100 let zahájení služeb, které vyvrcholí oslavou 9. září 2014. Pomozte nám, my podpoříme Vás,” vyzývá Jana Hajná, koordinační a projektová manažerka, Předsedkyně spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec.

 

Autor / zdroj: Markéta Dědková

Pin It on Pinterest