000000000000000000000000001

LIBEREC –  Spolek „Zachraňme Kino Varšava“ a kavárna „Kino Káva“ slavnostně otevírají v pátek 13. února v 17 hodin kavárnu, která je první vlaštovkou v realizaci projekt na záchranu zchátralého kina.

Spolek Zachraňme Kino Varšava“ hodlá z bývalého biografu vybudovat s pomocí evropských dotací multikulturní centrum, v němž by se vedle filmových představení odehrávalo i divadlo nebo tanec. Zázemí pro svůj dramatický kroužek by zde měla najít také Základní umělecká škola Liberec.

Slavnostního zahájení provozu se zúčastní mimo jiné hejtman LK Martin Půta.

„Podařilo se nám zajistit finanční prostředky na vzniklé vícepráce z Libereckého kraje, za což jsme vděčni,“ uvedl Petr Hubáček ze spolku ZkV s tím, že velkou část prací realizovali členové spolku a příznivci brigádnicky.

„Už v říjnu loňského roku Rada a Zastupitelstvo LK souhlasily s poskytnutím účelové investiční dotace ve výši 300 tisíc korun. Jsem rád, že spolek peníze využil na rekonstrukci foyer budovy s kavárnou a malým sálem a otevírá právě včas,“ připomněl hejtman.

Pro pozvané hosty, mezi nimiž bude i krajská radní Ivana Hujerová, je kromě kávy, koláčů a jiných pochutin připraven doprovodný program.

V 18:30 vystoupí herec Divadla F. X. Šaldy Václav Helšus v předsstavení Obsluhoval jsem anglického krále, následuje exhibice slam poetry v podání dua Bohdan Bláhovec a Mruczivák a dále živá hudba a divadlo v podání hudebníků a zároveň herců Fekete Seretlek.

Pro veřejnost bude otevřeno od Valentýnského 14. února.

Zajímavá beseda je připravena na 18. února od 18 hodin nazvaná Bojíme se islámu? Diskutovat s návštěvníky bude přední česká nezávislá novinářka, cestovatelka a spisovatelka Pavla Jazairiová mající i kořeny v Libereckém kraji. V osadě Poustka, která je součástí obce Višňová na Frýdlantsku našla svůj domov.

Autor / zdroj: Jiří Langer

 

Pin It on Pinterest