000000000000001

JABLONECKO – Kriminalisté pátrají po dvou pachatelích, kteří minulý týden v pátek odcizili vozidlo zn. Ford Kuga zaparkované na parkoviští Maliník v Bedřichově.

V pátek 6. února 2015 odpoledne v době od 16.09 do 16.14 hodin dosud dva neznámí pachatelé v Bedřichově odcizili vozidlo zn. Ford Kuga, které v té době bylo zaparkované na placeném parkovišti u sedla Maliník.
Pachatelé do vozidla vnikli dosud nezjištěným způsobem. Poté jeden

z nich usedl za volant a přijel k závoře u výjezdu z placeného výše uvedeného parkoviště. Zde se z důvodu placení zdržel do 16.17 hodin a byl přitom zachycen skrytou kamerou. Po zaplacení parkovného odjel s vozidlem směrem do centra obce Bedřichov a přibližně za 10 minut projel kolem parkoviště u Maliníku ještě jednou, a to směrem od Bedřichova na Liberec. Druhý pachatel odešel z parkoviště pěšky v době, kdy první s odcizeným vozidlem opouštěl parkoviště.

Popis odcizeného vozidla: zn. Ford Kuga, rz 4L5 9978, bílé barvy, r. výr. 2013, objem motoru 1997, palivo motorová nafta, hodnota 500.000,- Kč
S vozidlem pachatelé odcizili také věci v hodnotě 17.400,- Kč, které v něm měl jeho majitel uloženy – osobní doklady, platební karty, peněženku s finanční hotovostí, různé boty a oblečení.
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za spáchání těchto trestných činů hrozí pachatelům v případě dopadení vzhledem k výši způsobené škody trest odnětí svobody až na tři roky.
V rámci šetření celého případu se kriminalistům podařilo zajistit záznam z kamerového systému na parkovišti, kde bylo uvedené vozidlo odcizeno. Na pořízeném záznamu jsou poměrně dobře oba pachatelé zaznamenáni.
Vzhledem k tomu kriminalisté žádají případné svědky celé události, aby se přihlásili osobně nebo telefonicky na kterékoliv policejní služebně, případně na bezplatné lince 158. Policisté přivítají od občanů jakékoliv informace směřující k zjištění totožnosti a dopadení obou pachatelů.
 
Pro kriminalisty je velmi důležité oba dosud neznámé pachatelé dopadnout, a to především z důvodu toho, že nemohou v tuto chvíli vyloučit to, že se jedná o organizovanou skupinu zabývající se krádežemi motorových vozidel. Od začátku letošního roku bylo v oblastech Jizerských hor a Krkonoš na území okresů Jablonce nad Nisou i Semil odcizeno již více jak 10 vozidel značky Ford různých typů.
Více fotografií najdete zde.
12. 2. 2014
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Pin It on Pinterest