tree-at-sunset-1429336-mTak dnes mi přišel příjemný mail od paní, která si ode mě objednala směs Bachových esencí pro svého vnuka, který měl problémy s motorikou, pohyboval se pomaleji, bál se hodin tělocviku a málo si věřil. Ten mail mně tak potěšil, že jsem po jeho přečtení dostala chuť napsat pro Vás další článek.

Paní psala: “”Dobrý den paní magistro, jsem moc ráda, že jsem Vás tehdy oslovila a věřila jsem v pozitivní výsledek. V pondělí jsem vnuka viděla běhat s klukama a ani jsem nevěřila, že to je on. Moc Vám děkuji a mějte se moc hezky. Když bude potřeba určitě se na Vás obrátím. Zdravím a přeji krásný den.”

Bachovy květové esence objevil ve 2. polovině 20. století anglický homeopat, bakteriolog a senzibil Dr.Edward Bach. Bach zjistil, že některé rostliny mají díky svým energetickým vibracím schopnost transformovat naše negativní emoce a postoje v ty pozitivní. Esencí je celkem 38 a až na jednu jsou všechny čistě rostlinného původu. Tou jedinou výjimkou je esence “Rock Water”, která se připravuje z vody z horských pramenů. Bachovy esence pomáhají dospělým i dětem, a dokonce i zvířatům. Mohou je užívat ženy v těhotenství i po porodu v období kojení. Je možné je užívat paralelně se všemi medikamenty a terapiemi. Nezpůsobují závislost a nedá se jimi předávkovat. Působí tak rychle, jak člověk sám unese. Podrobnější popis toho, jak se esence připravují, jak působí a jak se užívají, najdete na mých webových stránkách zde.

A jak nedávno pomohly esence i mně samotné? 🙂 Chtěla jsem dokončit eBook “Bachovy květové esence a éterické oleje” a umístit ho pro Vás na můj web zdarma ke stažení. Potřebovala jsem se kvůli tomu naučit i pracovat s novým programem, který k tomu byl potřeba. Vyhradila jsem si na to o víkendu čas a když jsem se do toho chtěla pustit, začala jsem narážet na sebe samotnou a napadaly mě všelijaké myšlenky tohoto tipu: “Co když se mi to nepovede? Podaří se mi vůbec můj web propojit s tím novým programem? Jééé, mně se do toho nechce… Půjdu si raději uvařit kafe a začnu až pak…a tak dál a tak dál… 🙂 :-)”

No a tak jsem vzala do ruky své milované bachovky a začala si vybírat ty, které si nakapu do termosky s čajem, který jsem v průběhu dne chtěla během práce na eBooku upíjet. Nakapala jsem si tam esenci modřínu, která v člověku dokáže posílit důvěru v jeho schopnosti, a on pak přestane pochybovat o tom, zda věci, pro které se rozhodl, zvládne. Neplýtvá pak drahocennou energií na pochybování a může ji použít na samotnou akci. Pak jsem přidala esenci bílé lesní révy, která udržuje vnímání člověka v přítomnosti a uzemňuje ho. Mívám totiž sklony začít si tak v hlavě ulítávat do nějakého přemýšlení o všem možném, když potřebuji udělat něco, do čeho se mi zas tak úplně nechce. Nakonec jsem přidala ještě esenci hořce, abych celou tu situaci s pronikáním do nového počítačového programu vnímala optimisticky. Hořec umí přeladit ta negativní očekávání v člověku na ta pozitivní.

weeping-willow-1443782-mNo a teď Vás mohu potěšit tím, že si na mém webu můžete ZDARMA stáhnout eBook “Bachovy květové esence a éterické oleje”, který jsem pro návštěvníky mých stránek připravila. Málokdo totiž ví, že některé éterické vonné oleje, které používáme doma v aromalampách na provonění interiéru, účinkují podobně jako jednotlivé Bachovy květové esence.

EBOOK si můžete ZDARMA stáhnout na úvodní stránce mého webu zde.

Pro dnešek se s Vámi loučím. Pokud Vás Bachova květová terapie zaujala, můžete se těšit na další články.

Přeji příjemné a usměvavé dny 🙂

Klára Heytmánková

Pin It on Pinterest