0000001

Uplynulou sobotu 14. února, kdy zamilovaní slavili svatého Valentýna, se poprvé otevřely dveře nového regionálního obchodu a tvořivé dílny v Hrazené ulici v Liberci. Obchůdek nese název Krasohled a při zahájení jej navštívila také krajská radní Ivana Hujerová, která se podpoře regionálních výrobců systematicky věnuje.

Krasohled je dalším střípkem do mozaiky různorodé nabídky lokálních řemeslníků a živnostníků působících v libereckém regionu. Nabízí kreativní dílny pro všechny věkové kategorie a zaměřuje se na známé i méně známé rukodělné techniky.

„Krasohled přináší něco jiného, než co známe u regionálních výrobců sýrů, chleba či šperků. Jsem však přesvědčená, že obdobný tvořivý prostor by neměl chybět v žádném městě.  Velice oceňuji, že majitelka obchodu, paní Petrnoušková, své výrobky, z nichž jsou některé nositeli značky Regionální produkt Jizerské hory, doplnila i produkty dalších tvůrců našeho kraje,“ uvedla radní Ivana Hujerová.

Při slavnostním otevření si návštěvníci, především děti se svými rodiči, vyzkoušeli výrobu žirafy z plsti nebo jarní kytičky z rifloviny, mohli si také prohlédnout a sblížit se s útulným inspirativním prostředím a zajímavými možnostmi výtvarně koncipovaného programu.

Krasohled se snaží nabídnout pestrou a přitažlivou aktivitu s mnoha překvapeními. Chtěli bychom, aby činnost byla nasměrována k rozvoji tvůrčího potenciálu, který je v přirozenosti každého z nás,“ přiblížila Pavla Petrnoušková, výtvarnice a majitelka obchodu Krasohled.

Co obchůdek nabízí, můžete zjistit na webu: www.krasohled.info.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest