1Technická univerzita Liberec – Osmý ročník neformální kreativní soutěže malých výukových robotů „KYBER robot 2015“ pořádá Technická univerzita v Liberci pro žáky základních a studenty středních škol. Soutěž proběhne 4. března 2015 v konferenčním centru M v areálu kolejí na Harcově. Přihlášky přijímá do 23. února Lenka Kretschmerová, organizační garant soutěže na lenka.kretschmerova@tul.cz , tel.: 602 979 173.

Soutěž připravuje naše univerzita v rámci projektu EDUTECH. (Vzdělávání pro efektivní transfer technologií a znalostí v přírodovědných a technických oborech” , číslo CZ1.07/2.3.00/45.0011). Záštitu i nad letošním ročníkem převzal děkan Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborocýh studí TUL profesor Václav Kopecký. „Cílem projektu, který podporuje Evropská unie, je jednak vzbudit zájem mládeže o technické obory a zároveň posílit vztahy univerzity se středními i základními školami,“ řekl vedoucí projektu Edutech Miloš Hernych z Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TUL.

Cílem kreativní soutěže a celého projektu Otevřená univerzita je podle Hernycha prověřit schopnosti a nápaditost studentů a také u nich vzbudit zájem o studium technických oborů. Soutěžit se bude tradičně ve dvou kategoriích: „Stavebnice Bioloid“ a „Libovolný robot bez použití stavebnice Bioloid“.

Porota bude opět hodnotit choreografii a kreativitu sestavy, využití všech funkcí robota a dodržení časového limitu.

-red-

Zdroj: TUL

Pin It on Pinterest