00000000000001Přijďte s vašimi dětmi přivítat do Harrachova pána hor Krakonoše s jeho početnou družinou. Akce Příjezd Krakonoše má v Harrachově dlouholetou tradici a letos oslaví již neuvěřitelných 69 let od svého vzniku. 

Příjezd Krakonoše 2015

Kdy – so | 14. března 2015
Kde – Harrachov
Od  – 10.00 hod.

K tomu, aby nálada byla skutečně rozradostněná, mu bude při tomto skutku dělat opět věrnou společnost pekelná cháska, vzácní hosté – hrabata Harrachova, sousedé z Jizerských hor – víla Izerína a duch Muhu, a nekonečné procesí, kde jsou k vidění mažoretky, které jsou ozdobou čela průvodu, dechovka hrajíc mažoretkám do rytmu a dalších několik desítek veselých masek, které mezi sebou soutěží o to, jak být nejvtipnější a zároveň co nejoriginálnější.  Exotickým nováčkem této družiny se v posledních letech stal i velbloud, který i přesto, že pochází z jiné krajiny, než té krkonošské, vybojoval si nejen u těch nejmenších návštěvníků s jasným přehledem pozici miláčka.

Krakonoš a jeho početná družina pojedou opět stejnou trasou, což znamená, že průvod bude odcházet od křižovatky u hotelu Karolína a s krátkými přestávkami u hasičů a v pekárně u Vokřínků doputuje až do cíle konání odpoledního programu, ke stadionu za pensionem Tesla. A co bude na všechny příchozí čekat v cíli? Nejen zdravice Krakonoše a paní starostky, ale i vystoupení jarmarečního hudebního tělesa Nešlapeto, které vám zapěje písně a kuplety košilaté i mravoučné, dále uslyšíte irskou, skotskou a shetlandskou tradiční hudbu v netradičním pojetí hudební skupiny Alastair a nebude tu chybět ani letos kapela The Vintage Band, při jejíž vystoupení si přijdou na své fanoušci rock & rollu. Samozřejmou součástí programu bude i vystoupení mažoretek, vyhlášení nejlepších masek, Krakonošova losovačka o hodnotné ceny, pletení pomlázek s jilemnickými skauty a dražba jejich největší, ten den upletené, pomlázky, hod sekyrou o medovník, lekce šermířů a rytířů ve střílení kuší a luku a pouťové atrakce. Nezapomínáme však ani na bohatou nabídku občerstvení či možnosti zakoupení nějaké té dobroty, šperků, dřevěných hraček, keramiky, batikovaného textilu, koření, medu či výrobků z rakytníku a brusinek na památku domů.

Program akce

10:00 – 11:00 hodin registrace masek na křižovatce u Hotelu Karolína

11:00 – 12:00 hodin zahájení programu za pensionem Tesla vystoupením jarmarečního hudebního tělesa Nešlapeto 
11:00 Odchod průvodu v čele s dechovou kapelou Táboranka, mažoretkami, velbloudem, Krakonošem a jeho družinou přes centrum Harrachova
12:00 příchod průvodu na dějiště odpoledního programu tj. k pensionu Tesla u dolní stanice lanové dráhy
12:00 zdravice Krakonoše, paní starostky města Harrachova a hrabat Harrachových
12:15 – 12:30 vystoupení mažoretek z Rokytnice nad Jizerou
12:30 – 13:00 Vyhlášení soutěže o nejlepší masku
13:00 – 13:30 vystoupení jarmarečního hudebního tělesa Nešlapeto
13:30 – 14:00 Dražba skautské velikonoční pomlázky
14:00 – 15:00 kapela Alastair – irská, skotská a shetlandská tradiční hudba v netradičním pojetí
15:00 – 15:30 vyhlášení výsledků poháru Česká sekyra
15:30 – 16:30 The Vintage Band (Rock & Roll revival)
16:30 šermířsko-ohňová show umělecké agentury Pranýř

 
Vstupné na akci je zdarma!
 

Pin It on Pinterest