000000000001

První letošní akcí pro veřejnost ve STŘEVLIKU v Oldřichově v Hájích je zcela nový ekoden Vítání jara. Je zaměřený na velikonoční zvyky našich předků a koná se už tuto sobotu 21. března od 9:30 do 15:00 hodin.

Na malé i velké návštěvníky čeká pletení pomlázek, malování kraslic, jarní osení, setkání s letošními jehňátky v kontaktní ohradě, ale i Pašijová stezka, která přiblíží Pašijový týden. Akci zpestří také na vystoupení Folklorního souboru Jizera „Pomlázka se čepejří, panímáma nevěří“ a velikonoční jarmark regionálních výrobců.

„V rámci akce Vítání jara mohou návštěvníci společně přivítat nové roční období a rozloučit se se zimou. Každý si bude moci připomenout staré zvyky a tradice a zahrát si typické jarní hry. V pestrém programu, který je určen především rodinám s dětmi, si to své najde určitě každý,“ láká k návštěvě ekocentra náměstek hejtmana LK pověřený řízením rezortu životního prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

Zájemci mají také možnost zapojit se do velikonoční výzdoby areálu ekocentra. Ti, kteří přinesou ozdobené vajíčko (z jakéhokoliv materiálu) na strom „vajíčkovník“, budou zařazeni do slosování o ceny. A bez odměny neodejde nikdo.

Více k akci i místu konání najdete na www.strevlik.cz.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest