Prezident  ( FOTO Jaroslav Appeltauer )

Na třídenní návštěvu Libereckého kraje přijede prezident České republiky Miloš Zeman ve dnech 24. až 26. března 2015. Během návštěvy bude hlavu státu doprovázet hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

V úterý 24. března se sejde s krajskými zastupiteli, starosty obcí a měst Libereckého kraje, řediteli příspěvkových organizací v sociální oblasti a zástupci krajské tripartity. Na programu prvního dne je také návštěva 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany, České mincovny v Jablonci nad Nisou a Nemocnice Jablonec nad Nisou.

Druhý den návštěvy, ve středu 25. března, prezident stráví na Českolipsku. Setká se se zastupiteli
a občany Stráže pod Ralskem, prohlédne si areál Akademie Vězeňské služby ČR a státního podniku Diamo. Poté se přesune do Mimoně, kde bude diskutovat s představiteli města a mikroregionu Podralsko a následně pobeseduje s místními obyvateli. V závěru dne navštíví bývalý vojenský prostor Ralsko.

Ve čtvrtek 26. března zamíří prezident republiky na krátkou prohlídku firmy Kamax v Turnově, kde se rovněž pozdraví se zaměstnanci. Na Městském úřadě v Turnově se poté setká se zastupiteli města a v kulturním centru Střelnice s občany. Třídenní návštěvu Libereckého kraje zakončí tisková konference v Zámeckém hotelu Sychrov.

Přesnější harmonogram včetně programu první dámy bude zveřejněn koncem tohoto týdne.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest