0001Hejnice – Od 1. dubna přibyla k působnosti okrsku Policie ČR v Hejnicích nově obec Oldřichov v Hájích. Tato informace vyvolala u vedení Hejnic vlnu nevole. Jak může vedení PČR, které slibuje heslem “Pomáhat a chránit” něco takového místním obyvatelům sdělit jedním neoficiálním oznámením? Žádáme o oficiální schůzku, aby se toto okamžitě začalo řešit.
Na první dotaz v této chystané věci bylo na počátku roku sděleno, že se nic podobného nechystá a jistě by se bez projednání s dotčenými samosprávami neuskutečnilo. Důkaz je tato odpověď Policie. Jenže neoficiální zprávy ohledně tohoto chystaného kroku se znásobily, takže po dalším dotazu podle návodu z první odpovědi se mi dostala odpověď, že je tento krok realizován k 1. dubnu 2015 a nejedná se o apríl.
Absolutně nesouhlasíme s tímto postupem, kdy se místní samosprávy ani skoro nedoví, že zdejšímu oddělení připadne dalších 10 km “rajónu”. Navíc odděleného horským sedlem s neustálými dopravními problémy v zimním období. To vyústilo v oficiální dopis na krajské vedení Policie ČR, které toto připravilo. Jeho znění najdete zde. Je smutné, že jsou nyní upřednostňovány soukromé akce (ligové fotbalové zápasy), kam je směřována pomoc Policie proti běžné hlídkové činnosti v rámci regionu. A je úplně jedno kdo o těchto krocích rozhoduje, ale je to jen důkaz, že Frýdlantsko je opět na chvostu s rozvojem pomoci hospodářsky slabému regionu.

Zdroj: Město Hejnice

Pin It on Pinterest