0001LIBERECKO – V úterý 24. března 2015 v brzkých ranních hodinách odcizil neznámý pachatel z areálu firmy v obci Kunratice traktor ZETOR. Policisté jej vypátrali. 

Škodu za 170 tisíc korun způsobil neznámý pachatel firmě, která se zabývá výrobou a zpracováním produktů rostlinné a živočišné výroby v obci Kunratice na Frýdlantsku. V úterý 24. března 2015 odcizil v brzkých ranních hodinách mezi 01,00 a 04,30 hodinou z areálu firmy traktor zn. ZETOR červené barvy. Policisté neprodleně po oznámení začali po zemědělském vozidle pátrat a zároveň po něm vyhlásili celostátní pátrání, kdy tuto informaci dali na vědomí i polským kolegům. Ještě tentýž den kolem půl šesté ráno frýdlantští policisté odcizený traktor vypátrali u hraničního mezníku v obci Kunratice. Traktor se nacházel ve svahovitém terénu převrácen na levý bok. V okolí místa nálezu se však již nenacházely žádné osoby. Traktor následně policisté předali poškozené firmě.

Frýdlantští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci a po pachateli nyní pátrají. V případě, že budou úspěšní a podaří se jim ho dopadnout, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

25.3.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest