0001Určitě to znáte, jdete nakoupit a přinesete něco úplně jiného. Podobně jsme na veletrhu Euroregion Tour 2015, kam jsme přijeli kvůli prezentaci mobilního průvodce krajem, “nakoupili” tip zařadit do Věží severu pět libverdských vyhlídek. A byla to dobrá investice.

Pětici vyhlídek, až na jednu se nacházejících nad Lázněmi Libverda, navštěvovali lázeňští hosté a turisté nepochybně od nepaměti. Ale od roku 2009 získala tato místa přidanou hodnotu, která velmi zvýšila jejich atraktivitu a spojila je v okruh nepochybně přispívající k propagaci tohoto krásného, leč trochu zapomenutého místa pod Jizerskými horami.
V rámci Libverdského dřevosochání, pořádaného ve spolupráci se Sdružením ARTEFAKTUM.CZ, vznikly impozantní sochy inspirované pěti místními pověstmi. Roku 2012 je pak doplnily výtvarně pojaté lavice vyrobené přímo z kmenů místních velikánů. Vznikla tak hravá cesta po pěti vyhlídkách, atraktivní nejen pro rodiny s dětmi, ale pro všechny návštěvníky zvědavé nejen na panorámy obzoru, ale i na vtipně podanou místní historii a legendy.

Celý článek zde: http://www.genusplus.cz/zblizka/veze-severu-legendami-okorenene-vyhlidky-nad-libverdou

Zdroj: Obec Lázně Libverda

Pin It on Pinterest