000000000000001Město Frýdlant v pondělí 30. března 2015 organizovalo tiskovou konferenci k zahájení turistické sezóny ve městě Frýdlant a na Státním hradu a zámku Frýdlant a také k Valdštejnským slavnostem 2015. Novinkou bylo také představení aktivit Frýdlantského zámeckého pivovaru v oblasti cestovního ruchu.

TK, obrázek se otevře v novém okněTK, obrázek se otevře v novém okně

O zahájení sezóny ve středu 1. dubna 2015 na Státním hradu a zámku Frýdlant pohovořila jeho kastelánka PhDr. Jana Pavlíková, její vyprávění zaujalo novinářku Janu Pavlíčkovou z Libereckého deníku.TK, obrázek se otevře v novém okně
V dobových kostýmech byl hlavní organizátor slavností Ing. Libor Štrom a samozřejmě vévoda Albrecht z Valdštejna, starosta Dan Ramzer zůstal tentokrát v civilu.

Hlavním tématem však byly Valdštejnské slavnosti, které přestavil starosta města Frýdlant Ing. Dan Ramzer a vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Ing. Libor Štrom. Svůj pohled na historii a současnost slavností přednesl představitel frýdlantského vévody Albrechta z Valdštejna a hlavní organizátor bitvy Miroslav Kněbort.

TK, obrázek se otevře v novém okně
Povídání o zařazení zámeckého pivovaru do atraktivit Frýdlantu přítomné novináře zaujalo, s bílou kravatou je Marek Vávra.

Pan Marek Vávra, výkonný ředitel TERRA FELIX s.r.o., který vede Zámecký pivovar Frýdlant, uvedl pivovar jako hlavního partnera Valdštejnských slavností a pozval účastníky konference na jeho prohlídku. Vždyť od zámku je to z kopečka jen malý kousek cesty!

TK, obrázek se otevře v novém okněTK, obrázek se otevře v novém okně

Marek Vávra si účastníky konference ze zámku odvedl do pivovaru.

TK, obrázek se otevře v novém okně
V renovovaných prostorách pivovaru mohou vznikat opravdu pozoruhodné fotografie.

Na tiskové konferenci se účastnila tato média: Česká tisková kancelář, Liberecký deník, Mladá fronta Dnes a regionální televize RTM. Více fotografií najdete zde.

 

Fotogalerie: aš
Foto v článku: mh
Frýdlant 30/03/2015

Zdroj: Valdštejnské slavnosti

Pin It on Pinterest