OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výstava prací klientů Domova Raspenava, nad kterou převzala  záštitu  náměstkyně hejtmana Lenka Kadlecová, začíná ve vestibulu Krajského úřadu LK, U Jezu, v Liberci ve čtvrtek 2. dubna 2015 ve 14 hodin a potrvá do 27. dubna.

Výstava je přístupná v pracovních dnech od 8 do 17 hodin.

Domov Raspenava zajišťuje celoroční výchovu a vzdělávání dětí a mládeže s mentálním a kombinovaným postižením. Součástí poskytované služby je Sociálně terapeutická dílna, kde si pod vedením Evy Bartošové, Lenky Juklíčkové a Jany Kalašové klienti prohlubují nejen sociální dovedností, ale i estetické cítění, práci s keramikou, barvami a dalšími materiály.

Pod vedením výtvarnice Evy Bartošové vznikají obrazy tvořené grafikou, pastely, temperou nebo malované hedvábí a textil. Keramickou prací pak provází keramička Lenka Juklíčková. Výtvarná a keramická dílna je úzce propojena, každý klient si tak může vyzkoušet nabízené práce s ohledem na své schopnosti a dispozice,“ uvedl ředitel Domova Pavel Chroust s tím, že dílny doplňuje odpočinková zóna – kuchyňka, vedená Janou Kalašovou, zde pak vznikají oblíbená dílka, ale jiného charakteru.

 Hry, čtení a psaní pak doplňují nabídku činností, které vedou ke spokojenosti klientů. Jejich radost a chuť pracovat je pak odměnou a motivací pro další tvůrčí práci.

„Sociálně terapeutická dílna získáním nových prostor rozšířila od října 2014 svou kapacitu na 15 a poskytuje službu i klientům mimo Domov Raspenava,“ doplnil ředitel.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest