Dětská Montessori herna v Jindřichovicích pod Smrkem změnila otevírací dobu. Vedení herny se rozhodlo dát větší prostor rodičům, jejichž děti navštěvují mateřskou školku. Takže od 7.5. bude herna otevřena každé pondělí od 15.00 hod. do 18.00 hod. Ve čtvrtek zůstává herna otevřena od 13.30 do 16.00 hod.

Dětská Montessori herna je vhodná pro tři věkové kategorie dětí:

Věk 1 – 3 roky: V místnosti pro tento věk se nacházejí Montessori pomůcky ze smyslového materiálu (válečky s úchyty, zvukové pexeso, přesýpací aktivity, …), základy geometrie (geometrické telesa, puzzle geometrické tvary, …), brzy přibudou základní rytmizační nástroje.

Věk 3 – 6 let: Hlavní cílová skupina Montessori pedagogiky v herně. Nejširší zastoupení má matematika – desítkový podnos, banka, perlový materiál, trinomická krychle, zlomky a spoustu dalšího. Postupně se doplňuje zeměpis a biologie (puzzle mapa Evropy, magnetická mapa světa se zvířátky,  je objednaný glóbus, …). Zatím nejmenší prostor je věnovaný češtině. V herně je zakoupena originál pohyblivá abeceda psací – velké i malé písmena, hmatové písmena (sametové) jsou ve výrobě – všechny 4 sady. Postupně se doplňují třísložkové karty, které se řadí do češtiny a podle témat do jednotlivých předmětů. Zatím jsou k dispozici karty pro prvouku – domácí zvířata.

Věk 6 – 12 let: Většina pomůcek pro předškolní věk se používá pro výuku dětí na prvním stupni základní školy, především když se s nimi děti nesetkali předtím. Montessori matematika je rozpracovaná až po věk 12 let. Při výuce matematiky se v herně využívají prvky Hejného pedagogiky, která rozvíjí matematické myšlení a přímo připravuje děti na matematiku druhého stupně.

Více informací, fotky, umístění herny a info o akcích najdete na adrese

https://www.facebook.com/jindrichovicka.detska.herna.

Pin It on Pinterest