místnost  Frýdlant-Státní hrad a zámek ve Frýdlantu odedneška nabízí zbrusu novou prohlídkovou trasu. Na své, si přijdou hlavně vaše ratolesti. Dvě komnaty ve starém hradu nyní nabízí zpestření pro ty nejmenší.

 

Místnosti slouží jako výstavní prostory dětské tvorby, do které mohou děti přispět svým dílem. Namalovat obrázek, nebo vytvořit vzpomínku na prohlídku hradu, může kdokoli. Pro děti je připravena také akční zábava. K dispozici zde mají sbírku dřevěných mečů. Původně se uvažovalo také o kuši, se kterou by malí návštěvníci mohli střílet na terč. Kvůli jejich bezpečnosti ale byla tato myšlenka prozatím nezrealizována.meče

Jako bonus se mohou navíc vyfotit na královském trůně a na chvilku se tak stát králem, či královnou. Tato interaktivní prohlídka tak nabízí vítané zpestření pro celé rodiny. Děti, které dlouhé prohlídky často nudí, mohou nahromaděnou energii vypustit právě zde.

Tento dětský koutek je součástí nové prohlídkové trasy. „Ta vás zavede do nejreprezentativnějších místností hradu. Dozvíte se také, jak se zde dříve žilo. Například místnosti, věnované dětem, sloužili v minulosti jako hospodářské zázemí.“, prozradila nám kastelánka, Jana Pavlíková. Místnosti se nachází v blízkosti hradního vězení, to je ale před zraky návštěvníků skryto.

Autor: Tereza Valchová

Pin It on Pinterest