190808_zameksychrovLiberecký kraj ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, který se zabývá zpětným odběrem a recyklací vysloužilých elektrospotřebičů, připravili prázdninový projekt pro rodiny s dětmi s názvem O zakleté Elektrolhotě.

Tato akce proběhne na zámcích Sychrov a Hrubý Rohozec a hradě Frýdlant, a to v druhé polovině července. Děti, a nejen ony, se mohou zúčastnit připraveného programu, ve kterém se formou pohádky dozví vše o recyklaci starého elektra. Pohádku pak doprovází hry, soutěže a veselé písničky tematicky zaměřené na sběr a zpracování starých elektrospotřebičů.

„Každý, kdo navštíví ve vybraném termínu jeden z oblíbených turistických cílů a přinese s sebou drobný elektrospotřebič, který mu dosloužil, dostane vstupenku na zámek nebo hrad zdarma,“ říká Táňa Pokorná, ředitelka zákaznického oddělení ELEKTROWINu.

Dva zámky, jeden hrad

Drobným spotřebičem se rozumí například žehlička, holicí strojek, fén, topinkovač, rychlovarná konvice nebo fritovací hrnec aj. Vysbírané spotřebiče budou vždy po akci předány k ekologické recyklaci, kde dojde k jejich rozebrání a roztřídění na využitelné materiály.

Projekt se uskuteční v období od 12. do 19. července postupně na zámcích Sychrov a Hrubý Rohozec a hradě Frýdlant.

Pohádkový příběh, se kterým se na památkách Libereckého kraje setkáte, nazvaný „O zakleté Elektrolhotě aneb jak chytrý Janek řešení našel“, uslyší děti od vypravěče v dobovém kostýmu, doprovázet jej budou veselé písničky a obrázky na papírové tabuli.

Termíny jednotlivých akcí
Zámek Sychrov neděle, 12. 7. 2015
Zámek Hrubý Rohozec sobota, 18. 7. 2015
Hrad Frýdlant neděle, 19. 7. 2015

Autor / zdroj: Eliška PaulováZ

Zdroj: Regiony24.cz

Pin It on Pinterest