image.phpUž jste si prohlédli Frýdlant ze 48 metrů vysoké radniční věže? Jestli vaše odpověď zní ne, jsou prázdniny ideálním časem, kdy to můžete napravit. Radniční věž se návštěvníkům totiž otevírá pětkrát denně.

Rohová věž s hodinovým strojem, z níž se každou hodinu ozývá zvonkohra s různými melodiemi, je přístupná pouze s průvodcem. „Ten na ní skupinky maximálně 15 lidí odvádí vždy v 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hodin. Prohlídka začíná vždy ve druhém patře radnice před vchodem do městského muzea,“ vysvětluje vedoucí městského informačního centra Marie Kolářová. Právě v informačním centru v přízemí se také dá zakoupit vstupenka na věž. Dospělého přijde na 30 korun, dítě na polovinu. „Rozhodně se ale vyplatí využít spíše naší zvýhodněné nabídky do všech objektů města, tedy na věž, do muzea, Špitálku i Simonova betlému. Při koupi tří vstupenek je totiž vstup do čtvrtého objektu zdarma,“ říká Marie Kolářová.

Radniční věž patří k nejoblíbenějším turistickým cílům v centru Frýdlantu. Jako na dlani máte při pohledu z ní město i blízké okolí, krásný a nevšední je z ní i pohled na hrad a zámek. Prohlídku věže lze předem sjednat i na jinou dobu, než je oficiální otevírací doba. Skupina však v tomto případě musí mít minimálně 10 členů.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest