065-daniel-cervan-pod-bukovcem_denik-485Jizerské hory/GALERIE, HLASOVÁNÍ/ – Rok se 
s rokem sešel a oblíbená soutěž Zaostřeno na Jizerky bude i letos o letních prázdninách po dobu dvou měsíců provázet čtenáře Libereckého deníku, který je mediálním partnerem celé soutěže již od počátku.

Do uzávěrky fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky dorazilo 216 snímků od 59 autorů. V osmi týdenních kolech bude možné dávat hlas fotografiím, které se lidem nejvíce líbí.

Z každého kola budou vybrány dva nejlépe hodnocené snímky, které se pak ve finálovém kole střetnou mezi sebou, a lidé budou moci vybrat absolutního vítěze hlasování veřejnosti. „Fotosoutěž si již našla své místo jak mezi fotografy, tak i širokou veřejností. Cílem je nejen ukázat krásy Jizerek, ale upozornit i na důležitost jejich ochrany,” říká Ondřej Petrovský, ředitel Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor, která soutěž pořádá již pátým rokem. Snímky v současné době hodnotí i odborná porota, ve které zasedají například fotografové Břetislav Jansa, Zdeněk Patzelt, Petra Menclová, předseda správní rady nadace František Pelc, vedoucí Správy CHKO Jizerské hory Jiří Hušek, autor řady knih Roman Karpaš a Miloš Šnytr.

Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

 

Pin It on Pinterest