image.phpHned dvě místní komunikace se ve Frýdlantu dočkají do konce července nového povrchu. Jde o ulice Na Stráni a Tylova. 

„Povrch na místní komunikaci v ulici Na Stráni byl už v katastrofálním stavu, navíc nebyl na některých místech chodník, chyběly obruby a řešily se neustálé problémy s dešťovou vodou,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. V ulici teď dělníci pracují na novém povrchu i chodníku, řeší se příčný práh, který odvede vodu z horní ulice Holečkovy. A také vpusti, které v případě deště svedou vodu přímo z plochy silnice do dešťové kanalizace. „Komunikace bude vyasfaltovaná, chodník bude vytvořen ze zámkové dlažby,“ říká místostarosta města. Opravou se lokalita rodinných domů na předměstí zbaví poslední rozbité silnice.

Podobné práce jako v ulici Na Stráni, probíhají také v ulici Tylově. „Jen jako svrchní povrch bude použit ve dvou vrstvách asfaltobeton. Na pravé straně, ve směru od spodní části ulice, vznikne chodník, jehož povrch bude z kamenných kostek. Ty dodá město z vlastních zdrojů v ploše cca 100m2,“ doplňuje Jiří Stodůlka. Vjezdy po levé části komunikace pak budou ze zámkové dlažby.

ulice Tylova

„Opravy obou silnic přijdou město na 1 milion a 811 tisíc korun včetně DPH,“ uzavírá vedoucí investičního oddělení městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest