692295_240_240_4Frýdlant – Nové odstavné plochy pro vozidla začne v srpnu budovat město Frýdlant. Zpevněná plocha pro parkování vznikne nejprve v prostoru sídliště U Nemocnice. 

Město chce zpevněnou plochou, která bude za panelovými domy č. p. 1171 až 1174, vyřešit dlouhodobě nepřijatelnou situaci v ulicích U Nemocnice a Kaplického. „V současné době tam lidé parkují, doslova kde mohou. Problémy to přináší nejen při obsluze sběrných míst komunálního odpadu svozovými vozy A. S. A., ale špatná průjezdnost je komplikací i při zásazích integrovaného záchranného systému. Tedy například hasičů nebo záchranné služby. A situace je na místě také dost nepřehledná, takže hrozí nebezpečí i pro chodce,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Budování zpevněné plochy by mělo začít v prostoru sídliště U Nemocnice během srpna. „V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby a vyřizují se potřebné doklady,“ říká referentka investičního oddělení městského úřadu ve Frýdlantu Kateřina Korečková. Po ukončení prací by podle ní měla za panelovými domy vzniknout plocha, kde bude možné odstavit až 23 automobilů. Následně nechá město obnovit zelené plochy, na kterých v současné době automobily v prostoru sídliště parkují.

Frýdlant chce podobným způsobem řešit problémy s parkováním i v dalších částech města. Během srpna dojde na vznik zpevněné odstavné plochy pro 6 automobilů v ulici Husova. Další budou následovat.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest