image.phpDva desetilitrové kbelíky plné cigaretových nedopalků. To je výsledek úklidové akce náměstí T. G. Masaryka a přilehlých ulic ve Frýdlantě. V pátek 17. července se na vyčištění centra města od lidově řečeno „vajglů“ podílelo téměř 30 pracovníků veřejně prospěšných prací.

„Nejdříve v rojnici vysbírali takzvané „špačky“ na náměstí, následovalo jejich vysbírání v přilehlých ulicích. Tedy v ulicích Svatopluka Čecha, Okružní, Děkanské, Kostelní, K. H. Borovského a v části ulice Míru,“ upřesnil vedoucí technického oddělení majetkosprávního odboru městského úřadu Frýdlant Roman Šlejtr.

nedopalky
Místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka doufá, že náměstí zůstane bez nedopalků cigaret co nejdéle. „Všude je dostatek odpadkových košů, do kterých mohou kuřáci zbytky cigarety vhodit. Byl bych rád, aby si uvědomili, že tito pracovníci, kteří po nich sbírali „špačky“, mohli městu pomoci jinde. Třeba při sekání trávy, úklidu jiné části města nebo při údržbě majetku města,“ podotkl.

nedopalky 2
Nejvíce bylo cigaretovými nedopalky na náměstí poseto prostranství před restauracemi Bílý kůň a Snack bar. „Budeme na jejich provozovatele apelovat, aby v jejich blízkosti instalovali venkovní popelníky,“ uzavřel místostarosta Jiří Stodůlka.
nedopalky 3

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest