Nedávno jsem si pročítala své materiály z přednášek ze seminářů o Bachově květové terapii s paní Tessou Jordan, profesionální homeopatkou a registrovaným praktikem Centra Dr. Edwarda Bacha v Anglii, a narazila jsem na stránku, kde jsem si vypsala 10 nejprodávanějších Bachových esencí na světě vůbec. Jsou mezi nimi samozřejmě i ty, které jsem já sama za ty roky, co s Bachovými esencemi pracuji, mnohdy potřebovala.

Bachovy květové esence, jak již mnozí víte, pomáhají přeměnit negativní pocity, a následně i naše myšlenky, na ty pozitivní.

Když jsem si přečetla názvy 10 nejprodávanějších Bachových esencí, vyplynulo mi z toho, že lidi dnes nejvíce trápí to, jak zvládnout únavu a vyčerpání, jak si poradit s nízkým sebevědomím, jak odlehčit hlavě plné starostí, jak překonat různé strachy, jak se naučit být trpěliví sami k sobě i k ostatním, jak se vyrovnat ze životními změnami a nečekanými situacemi a jak v sobě zpracovat nahromaděnou zlost a vztek.

S tím vším dokáží Bachovy květové esence člověku pomoct.

 

A které jsou tedy ty nejprodávanější esence? :

  1. Olive – oliva: podporuje porozumění tělu, sílu a regeneraci, obnovuje energetické rezervy v těle
  2. Larch – modřín: podporuje sebedůvěru a kreativitu, posiluje sebevědomí
  3. White Chestnut – bílý kaštan: podporuje soustředění a koncentraci, zklidňuje mysl
  4. Mimulus – kejklířka: podporuje statečnost, naději, důvěru a odvahu
  5. Star of Bethlehem – snědek: podporuje regeneraci po traumatizujícím zážitku, rozpouští energetické blokády způsobné následkem šoku
  6. Walnut – vlašský ořech: podporuje nové začátky, pomáhá projít životními změnami s větší lehkostí a nadhledem, ochraňuje před vnějšími vlivy
  7. Crab Apple – planá jabloň: podporuje lásku k sobě samému, pročišťuje
  8. Impatiens – netýkavka: podporuje trpělivost a vnitřní klid, usměrňuje životní tempo
  9. Holly – cesmína: podporuje lásku a důvěru, transformuje pocity zlosti a žárlivosti, otvírá srdce
  10. Rock Rose – devaterník: podporuje uklidnění v krizi, zklidňuje ve stavech paniky

 

Více se o Bachově květové terapii dozvíte na mých webových stránkách www.bachovy-esence.net

kvet-zivota-bily

Po zadání Vašeho emailu na mých webových stránkách zde, získáte ZDARMA eBook “Bachovy květové esence a éterické oleje”, ve kterém se dozvíte, které éterické oleje působí stejně jako jednotlivé Bachovy květové esence. Díky těmto informacím si pouze za pomocí aromalampy a Vámi vybraného éterického oleje budete moct zlepšovat náladu během dne.

ikona FB

Pokud se chcete dozvídat další zajímavé informace z oblasti Bachovy květové terapie, přidejte si do “oblíbených” facebookové stránky mé poradny, které najdete zde.

 

Přeji Vám příjemné dny 🙂

Klára Heytmánková

Pin It on Pinterest