image.phpDoslova v havarijním stavu bylo v ZŠ Husova ve Frýdlantu zdivo v suterénní části prostoru šaten. Vlhké zdi, do kterých navíc zatékalo, teď nechává město Frýdlant opravit.

„Zdi šaten trpí už léta vzlínáním vlhkosti do obvodové konstrukce. Vlhkost se během let rozšířila k horní části a docházelo k velkému zatékání deště do šaten,“ vysvětluje vedoucí investičního oddělení městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová.

Od začátku prázdnin se proto pracuje na nápravě. „Zeď je v současné době podřezávána diamantovým lanem. Z vnější strany posléze dojde k izolování zdiva izolační stěrkou, z vnitřní strany dělníci nahodí sanační omítku,“ říká Zdena Ubiasová. Na doporučení projektanta si na vnitřní omítku ale škola počká celý rok. „Aby zdivo rychleji vysychalo, zůstane v příštích 12 měsících okopané a očištěné, bez omítky. Pouze je zakryjeme geotextílií,“ doplňuje vedoucí investičního oddělení s tím, že se škola bude muset v příštím školním roce vyrovnat s omezeným provozem a prostorem v šatnách.

ZŠ Husova zdivo 1

Z vnější strany budovy se zdivo dočká drenážní kanalizace napojené na kanalizaci dešťovou.

Součástí prací v ZŠ Husova bude do konce prázdnin také příprava základové konstrukce pro plánovaný osobní výtah. „Tak, abychom  do tohoto prostoru nemuseli v dohledné době už výrazněji zasahovat. Navíc se tím ušetří peníze za výkopové práce,“ dodává Zdena Ubiasová.

V příštím roce se řemeslníci do školy během prázdnin znovu vrátí. Doplní vnitřní sanační omítky a pustí se také do rekonstrukcí sociálních zařízení v přízemí školy.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest