policie-cr-3LIBERECKO – V neděli 9. srpna 2015 v ranních hodinách odcizil neznámý pachatel v obci Dětřichov na Frýdlantsku z mostu zařízení na měření průtoku vody. To bylo součástí protipovodňových opatření.

Frýdlantští policisté se v těchto dnech zabývali krádeží zařízení sloužícího k měření průtoku vody v obci Dětřichov na Frýdlantsku. Elektronické zařízení, které bylo součástí protipovodňových opatření, odcizil neznámý pachatel v neděli 9. srpna 2015 v ranních hodinách mezi pátou až půl šestou hodinou z mostu silnice I. třídy č. 13 vedoucího přes řeku Olešku. Zařízení sloužilo k pravidelnému informování příslušných orgánů krizového řízení o stavu vodní hladiny pomocí SMS zpráv a pachatel jej odcizil včetně solárního napájení.  Krádeží způsobil škodu za téměř 120 tisíc korun Mikroregionu Frýdlantsko.

Frýdlantští policisté již v daném případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození a ohrožení  provozu obecně prospěšného zařízení. V tuto chvíli již případ převzali liberečtí kriminalisté a po pachateli i odcizeném zařízení intenzivně pátrají. Podaří-li se jim případ objasnit a obvinit z uvedené krádeže konkrétní osobu, hrozí jí  trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

20.8.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest