Cheb 2Porovnat připravenost a propracovanost Valdštejnských slavností vyrazí poslední prázdninový víkend do Chebu zástupci organizačního týmu slavností ve Frýdlantu. Valdštejnské slavnosti se v Chebu konají od pátku 28. do neděle 30. srpna 2015. Srdečně je na ně zvána i široká veřejnost. 

Spolupráce měst, která jsou spojena s osobností Albrechta z Valdštejna, začala v roce 2007. Tehdy města Frýdlant, Cheb, Jičín a Praha spolupracovala během takzvaného roku Albrechta z Valdštejna na společné velké výstavě. O rok později se všechna města dohodla na tom, že spojenectví bude pokračovat. Od té doby zástupci jednotlivých měst nechybí na žádných Valdštejnských slavnostech. Ať už se konají ve Frýdlantu, v Jičíně nebo právě v Chebu.

Zástupci Frýdlantu na slavnostech v Chebu. Foto: Město Cheb.

Zástupci Frýdlantu na slavnostech v Chebu. Foto: Město Cheb.

Frýdlant bude na slavnostech zastupovat starosta města Dan Ramzer, tajemnice městského úřadu Veronika Bubeníčková a za odbor kultury Jana Žáková. Všichni oblečeni, stejně jako během slavností ve Frýdlantu, do historických kostýmů.

Program Valdštejnských slavností v Chebu je pestrý, jeho kompletní podobu najdete v pdf formátu zde. Rozhodně tedy neprohloupíte, když se porovnat slavnosti vydáte do Chebu i vy.

Více informací o víkendových slavnostech můžete najít na www.valdstejnske-slavnosti.eu.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest