ulice Nádražní 1Frýdlant – Rozkopaná a neprůjezdná je v současné době Nádražní ulice ve Frýdlantu. Pracuje se v ní na rekonstrukci silnice a vzniku nové autobusové zastávky. Nově by měla mít ulice ve spodní části asfaltový povrch. 

„Práce v Nádražní ulici si vyžádala předchozí rekonstrukce ulic Žitavská a Komenského, financovaná Ředitelstvím silnic a dálnic. Město Frýdlant se na této akci podílelo na vzniku chodníků a novém veřejném osvětlení. Během prací došlo k modernizaci křižovatky vzhledem k bezpečnosti silničního provozu. Zároveň byla ale také kvůli nedodržení minimální šíře komunikace odstraněna u kostela stará autobusová zastávka ve směru na Liberec. Město bylo tedy nuceno najít nejvhodnější náhradu umístění zastávky. Tou se ukázala být právě Nádražní ulice, která se díky tomu dočká i opravy spodní části,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Během obnovy části Nádražní ulice dojde k úpravě odvodnění, k rekonstrukci chodníků a silnice, položení nových povrchů. „Silnice bude nově asfaltová a část pod zastávkou pak vytvořena ze stávajících kamenných kostek.  Autobusová zastávka bude kvůli pohodlí cestujících krytá a na nástupiště budou použity takzvané Kasselské obrubníky,“ podotýká vedoucí investičního oddělení městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová. Kasselský obrubník je takový, který vede díky tvarování autobusy co nejblíže k nástupní hraně. Usnadnit to má nastupování a vystupování lidí se sníženou pohyblivostí i cestujícím s kočárky.

Nová zastávka na kraji Nádražní ulice má více propojit autobusovou a vlakovou dopravu, je totiž výrazně blíže vlakovému nádraží, než původní.

ulice Nádražní 2

Obnova části Nádražní ulice přijde na 1 milion a 416 tisíc korun, město Frýdlant žádá o financování prací Státní fond dopravní infrastruktury. Druhá část silnice směrem k vlakovému nádraží by se měla obnovy dočkat v příštím roce.

Frýdlant o své silnice pečuje pravidelně. Už na konci prázdnin například skončily opravy ulic Na Stráni a Tylova.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest