P1040135Chodí vaše dítě do školy ve Frýdlantu a chcete, aby se stravovalo ve školní jídelně? Zajděte se 1. září 2015 podívat, na jakých jídlech si bude následujících 10 měsíců pochutnávat. Ochutnávka pokrmů je ve výdejně Centrální školní jídelny naplánována od 8.30 do 10.00 hodin a jídlo bude dětem i jejich rodičům servírovat také starosta města Dan Ramzer. 

S nápadem ukázat rodičům, jaká jídla se vaří ve školní jídelně, přišel v loňském roce ředitel Centrální školní jídelny ve Frýdlantu Ondřej Havlín. “Chtěli jsme hlavně ujistit rodiče, že dokážeme vařit ze zdravých surovin dobré pokrmy. Proto jsme jim i jejich ratolestem dávali už loni ochutnat jídla z bulguru, jáhel, pohanky, cizrny nebo ryb,” vysvětluje Ondřej Havlín. Ve stejné tradici bude jídelna pokračovat i letos.

Za výdejní pult se postaví spolu s ředitelem Centrální školní jídelny i starosta města Dan Ramzer. “Jsem rád, že můžeme rodiče přesvědčit ukázkou a ochutnávkou dobrého jídla, že posílat děti do školní jídelny je dobrá volba. Zvláště v době, kdy děti kvůli přemíře sladkého mají sklony k obezitě, má určitě smysl využít nabídky zdravých a chutných obědů,” podotkl starosta.

Školní jídelna vaří jídla primárně pro děti a kantory z frýdlantských škol. Stravovat se v ní ale může i široká veřejnost.

Zdroj fotografie – Školní jídelna Frýdlant

Pin It on Pinterest