jídelna hlavníJak chutně uvařit dětem oběd ze zdravých surovin ukázala na začátku nového školního roku školní jídelna ve Frýdlantu. Podívat se a ochutnat přišly desítky dětí i jejich rodičů a prarodičů. Zdravé pokrmy jim servírovali ředitel Centrální školní jídelny Ondřej Havlín a starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

S nápadem ukázat rodičům, jaká jídla se vaří ve školní jídelně, přišel v loňském roce ředitel Centrální školní jídelny ve Frýdlantu Ondřej Havlín.“Chtěli jsme hlavně ujistit rodiče, že dokážeme vařit ze zdravých surovin dobré pokrmy. Proto jsme jim i jejich ratolestem dávali už loni ochutnat jídla z bulguru, jáhel, pohanky, cizrny nebo ryb,” vysvětluje Ondřej Havlín. Ve stejné tradici pokračovala jídelna i letos.

jídelna

Za výdejní pult se postavil spolu s ředitelem Centrální školní jídelny i starosta města Dan Ramzer. “Jsem rád, že můžeme rodiče přesvědčovat ukázkou a ochutnávkou dobrého jídla, že posílat děti do školní jídelny je dobrá volba. Zvláště v době, kdy děti kvůli přemíře sladkého mají sklony k obezitě, má určitě smysl využít nabídky zdravých a chutných obědů,” podotkl starosta.

Vedle dětí a jejich rodičů přišel na ochutnávku zdravého oběda i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který zahajoval školní rok v Gymnáziu Frýdlant. Jídlo si velmi pochvaloval.

Školní jídelna vaří jídla primárně pro děti a kantory z frýdlantských škol. Stravovat se v ní ale může i široká veřejnost.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest