porcheLetos, 3. září si připomeneme již 140 let od narození geniálního automobilového konstruktéra 20. století a rodáka z Vratislavic nad Nisou u Liberce, profesora Dr. Ing. h.c. Ferdinanda Porsche. Na oslavu tohoto výročí pořádají přímo v Porscheho rodišti “140” Ferdinand Porsche Festival. Součástí letošního Porsche Festivalu bude v sobotu 5. září také velký sraz automobilového spolku Decent Race Club Liberec. Ten chce přilákat až 200 krásných a zajímavých automobilů různých značek. Tímto se Porsche Festival stane letošní největší motoristickou akcí na Liberecku a společně oslaví nejenom 140. narozeniny Ferdinanda Porsche, ale i 110. výročí založení prvního autoklubu v Liberci.

Milovníci vozů Porsche jistě o víkendu 4. až 6. září zamíří do Vratislavic nad Nisou u Liberce. Tam se totiž koná největší setkání sportovních automobilů této značky u nás. Místo není vybráno náhodou –  právě tam se přesně před 140 lety narodil zakladatel této značky Ferdinand Porsche.

Do Vratislavic každoročně zamíří více než stovka vozů, která svá výrobní čísla získala v automobilce Porsche a liší se jen datem, kdy opustily její brány: vedle veteránů mezi které na akci pravidelně reprezentuje například model Porsche 356, tam narazíte na vozy zánovní jako Porsche 911.  Setkat se můžete i se speciálními závodními automobily této značky.

Akci si oblíbili nejen čeští a domácí majitelé vozů, ale dojíždí nadšenci z Německa, Rakouska, USA či dokonce z Japonska.

Vzhledem ke kulatému jubileu slavného zakladatele značky je letos akce o něco delší a potrvá čtyři dny. Program je opravdu pestrý a tvoří jej například projížďka po vratislavických stopách Ferdinanda Porsche s průvodcem, výstava Porsche Art a především několik ukázkových jízd automobilů.

Centrem akce je areál Pivovaru Konrad, ve kterém se můžete občerstvit tamním vysokostupňovým pivem či delikatesami, které připravují v Pivovarské hospodě.

Zdroj: Kudy z nudy

Pin It on Pinterest