untitledLIBERECKO – První zářijový den si vyjel muž na Frýdlantsku bez řidičského oprávnění a s alkoholem v žilách. Policistům z oddělení silničního dohledu neunikl.

První zářijový den v odpoledních hodinách jel 42letý řidič vozem Seat Alhambra po silnici I/13 ve směru na obec Habartice. Asi 200 metrů od křižovatky na obec Háj a Černousy byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou silničního dohledu. Když si hlídka řidiče prověřila v příslušných evidencích, zjistila, že řidiči byl na začátku července tohoto roku uložen rozhodnutím Městského úřadu ve Frýdlantu zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny platný až do ledna roku 2016. Dalším  překvapením bylo pro policisty zjištění, že řidič sedl za volant pod vlivem alkoholu. Analyzátor dechu Dräger ukázal při zkoušce přítomnost téměř 0,4 promile alkoholu v dechu. K tomu, že se před jízdou posilnil alkoholem, se policistům přiznal.

Ještě tentýž den s řidičem frýdlantští policisté zahájili úkony trestního řízení. A ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nyní mu soud může vyslovit až tříletý trest.

3.9.2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest