levanduleHudební a folklorní program na náměstí, stánkový prodej tamtéž, zemědělskou techniku a zvířata v parku nebo mši v kostele Nalezení sv. Kříže. To vše a ještě mnohem víc slibuje v sobotu 5. září 2015 program 13. Krajských dožínkových slavností ve Frýdlantu. Zajímavá akce je ale v rámci Dožínek připravena i v zahradě městského muzea Špitálek.

„Do Špitálku zveme návštěvníky dožínek na akci Bylinky napříč staletími. Na špitální zahradě roztopíme po nějaké době opět repliku historické chlebové pece. Vůně chleba se po celý den bude mísit s vůní řady bylinek. Protože o ně především jde. K vidění budou nejrůznější produkty z bylinek a lidé se také dozvědí mnoho důležitého o léčivých účincích přírody,“ říká vedoucí městského muzea ve Frýdlantu Iva Beranová. Muzeum se akcí připojuje ke Dnům evropského historického dědictví.

Na akci Bylinky napříč staletími se bude vcházet přes zahradu Špitálku a vstup je zdarma. Uvnitř muzea pak bude i nadále k vidění výstava večerníčkových postav Krysáci. Vstupné tam je ale zpoplatněno. Více si o Krysácích ve Špitálku můžete přečíst zde.

Kompletní program Krajských dožínkových slavností:

11885383_935190836527220_3942266276748276171_n

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest