4LIBERECKO – Během sobotní noci došlo k zahoření železeniční zastávky v Oldřichově v Hájích. Předběžná škoda je 100 tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení v Hejnicích se nyní zabývají případem zahoření budovy železniční zastávky v Oldřichově v Hájích. Krátce po půl druhé v neděli 6. září 2015 ráno zjistila policejní hlídka poblíž železničního přejezdu v Oldřichově, že z okolí zastávky vychází silný kouř. Při důkladnější kontrole policisté zjistili, že budova je částečně v plamenech. Neprodleně tuto informaci předali operačnímu středisku Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a také na tísňovou linku hasičům. Provedli kontrolu zastávky a jejího okolí k možnému výskytu osob. V tu dobu se již na místě nikdo nenacházel. Na místo se dostavili hasiči z Raspenavy a také z Liberce. Po uhašení požáru provedl vyšetřovatel Hasičského záchranné sboru Libereckého kraje ohledání místa, kdy jako předběžnou příčinu stanovil manipulaci s otevřeným ohněm. Předběžná škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Ve vnitřním prostoru zastávky shořela větší část dřevěné podlahy, stropu a krovu budovy. Zastávka přitom v letošním létě prošla opravami.

Hejničtí policisté již v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. V neděli v ranních hodinách provedli za přítomnosti kriminalistického technika a psovoda se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření ohledání místa požáru. Zda někdo založil požár úmyslně, či jen nedabalostním jednáním, je nyní předmětem dalšího šetření.

V souvislosti s tímto případem se policisté nyní obracejí na případné svědky, kteří se pohybovali v inkriminovanou dobu  v okolí místa zastávky a mohli si tak něčeho všimnout. Jejich informace by mohly významně přispět k objasnění případu. Jakékoliv poznatky je možno volat na   bezplatnou tísňovou linku 158  nebo přímo policistům na  obvodní oddělení v Hejnicích.

V případě, že se jim podaří objasnit, kdo požár založil, hrozí mu v případě úmyslného založení požáru až roční vězení.

Více fotografií zde.

7.9.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest