Zubni_pohotovostni_sluzba_zacne_opet_fungovat_v_Libereckem_kraji_i_ve_vecernich_hodinach_uz_od_1._riRada Libereckého kraje rozhodla na svém zasedání dne 8. 9. o nejvhodnější nabídce, kterou odbor zdravotnictví obdržel v rámci výzvy na rozšíření pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje.

Liberecký kraj dne 19. 6. 2015 zveřejnil na profilu zadavatele veřejnou zakázku malého rozsahu „Rozšíření pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje“. Kraj obdržel jednu nabídku. Jediným hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena, samozřejmě při nutném splnění odborné kvalifikace lékaře a sestry.

Od 1. října 2015 bude pohotovostní služba zubních lékařů v Libereckém kraji doplněna o provoz ve večerních hodinách (18:00 – 22:00), a to v sobotu, v neděli a ve svátky. Ordinace Liberecká dentální s.r.o., jež bude tuto službu poskytovat, se nachází na adrese: Soukenné nám. 1/121, budova Dunaj – 4. Patro, 460 01 Liberec 1.

„Přestože je zajištění pohotovostní služby ve večerních hodinách složité a neodpovídá vždy potřebám akutních zákroků, je potřebné tuto službu pro občany Libereckého kraje mít, aby nemuseli v případě náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu zubního onemocnění cestovat do Prahy. Stejně tak mohou, tuto ordinaci, navštívit i pacienti, kteří plánovaně či náhodně navštíví náš kraj a přepadne je problém s bolestmi zubů,“ uvedl radní pro zdravotnictví Petr Tulpa.

I nadále bude fungovat zavedený systém služeb zubní pohotovosti. „To znamená o víkendech a svátcích v době od 8:00 do 12:00 hodin slouží lékaři v Krajské nemocnici Liberec, a.s. Na Semilsku a Českolipsku pak pohotovost zajišťují jednotliví zubní lékaři ve vlastních ordinacích,“ dodal Petr Tulpa.

Podrobný rozpis služeb je zveřejněn na: http://zdravotnictvi.kraj-lbc.cz/page830/pohotovostni-sluzby-v-oboru-zubni-lekarstvi

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
485226302 / 732765215

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest