Prvňáčci 124Desítky frýdlantských prvňáčků se ve čtvrtek 10. září 2015 setkaly v obřadní síni radnice ve Frýdlantu se starostou města Danem Ramzerem. Tradiční přivítání prvňáčků na radnici bylo letos obohaceno předáváním pamětních listů, které pro nejmenší školáky nechalo město Frýdlant vytvořit.

“Běžně vítáme prvňáčky na radnici první týden školy, tentokrát jsme si ale řekli, že je necháme fakt, že už chodí denně do školy, trochu vstřebat. Pozvali jsme je proto až na konec druhého týdne školy,” říká matrikářka městského úřadu ve Frýdlantu Ivana Spatzierová. Starosta města Dan Ramzer přijal postupně děti ze všech tří budov základní školy ve městě. “Mám radost, že jich je letos tolik. A moc se mi líbí, že jsou mezi nimi nejen budoucí policisté či vojáci, jak bývá běžné, ale přibylo lékařů, zdravotních sester, učitelů a dokonce tři bagristé,” reagoval s úsměvem starosta na statistiku odpovědí dětí na otázku, čím by jednou chtěly být.

Prvňáčci si letos z přijetí u starosty města odnesli pamětní listy a drobné dárečky. Jejich třídní učitelky se zapsaly do pamětní knihy, kde jsou zvěčněna i jména všech letošních prvňáků.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest