maturitní vysvědčení hlavníFrýdlant – Maturitní vysvědčení z rukou svých pedagogů a starosty města Frýdlantu Dana Ramzera si ve středu 16. září 2015 převzalo v obřadní síni frýdlantské radnice 25 studentů Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant.

Letos jde už o druhé předávání maturitních vysvědčení studentům této školy. „Podle platné právní úpravy mají maturitní zkoušky dva termíny. Jeden je jarní a jeden podzimní. Žáci ve čtvrtých ročnících musí povinně jít na jarní termín. Ti, kteří neuspějí, si už ale mohou vybírat, jestli půjdou na podzimní termín, nebo půjdou k maturitě až na jaře. A mají na to pět let, aby si co jim chybí doplnili,“ vysvětlila ředitelka Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant Alena Dvořáková.

Studentky a studenti si spolu s maturitním vysvědčením převzali i pamětní listy a zapsali se do kroniky města. „Z tradičního jarního předávání maturitních vysvědčení je dnes už tradiční jarní a podzimní předávání, teď na podzim je tu dokonce více studentů, než na jaře,“ podotkl s úsměvem starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Během krátkého proslovu k absolventům projevil také naději, že všichni najdou v nejbližší době své uplatnění. „Ať už to bude u nás, jinde v republice nebo třeba ve světě, doufám, že nikdy nezapomenou na to, že se vzdělávali ve Frýdlantu a Hejnicích,“ uzavřel.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest