náměstí 2Frýdlant – Zpravodajský tým východočeské televize V1 natáčel ve čtvrtek 24. září 2015 na náměstí T. G. Masaryka. V centru jeho zájmu bylo samotné náměstí. Projekt jeho rekonstrukce se totiž dostal do finále veřejného hlasování, hledajícího Hvězdy Severovýchodu. O přeměně náměstí hovořil před kamerou starosta města Dan Ramzer.

Veřejná soutěž Hvězdy Severovýchodu byla spuštěna v květnu letošního roku. “Speciální tým od května do června navštívil s roadshow 20 měst napříč Královéhradeckým, Pardubickým a Libereckým krajem, mimo jiné i Frýdlant. Lidé přímo na místě vybrali vždy svého finalistu, ve Frýdlantu to byl projekt rekonstrukce náměstí. Všechny zúčastněné projekty přitom mají jedno společné – k jejich vzniku pomohly evropské peníze Regionálního operačního programu Severovýchod.  Teď mezi dvaceti finalisty hledáme tři projekty, které se stanou Hvězdami Severovýchodu,” popsala tisková mluvčí Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod Silvie Špryňarová.

Které tři projekty získají označení Hvězdy Severovýchodu, je teď na veřejnosti. Vítězové totiž vzejdou z veřejného hlasování, které je možné na webové adrese www.hvezdyseverovychodu.cz. Svého favorita mohou lidé podpořit až do neděle 11. října, kdy o půlnoci bude hlasování ukončeno.

Každý, kdo se do hlasování zapojí, má šanci vyhrát zajímavou cenu. Pro pětici vylosovaných jsou připraveny herní konzole PlayStation 3, voděodolná kamera na přilbu, rodinný stan se dvěma ložnicemi, sportovní koloběžka a poukaz na nákup sportovního oblečení v hodnotě 5 000 korun. „Nechceme ale zůstat pouze u odměňování hlasujících. Nejde sice o žádnou soutěž, přesto bychom rádi poděkovali a ocenili také příjemce dotací u projektů, které skončí na prvních třech místech. Na slavnostním galavečeru, kde budou vyhlášeny výsledky celé roadshow, jim předáme pamětní plakety a rovněž zde bude promítán speciálně vytvořený film o těchto vítězích a dalších finalistech,“ řekla Lenka Vašátková, která je pověřena vedením Úřadu Regionální rady Severovýchod.

Právě část tohoto filmu se ve čtvrtek natáčela ve Frýdlantu. Kamera si náměstí prohlédla ze země i z nadhledu, z věže radnice. Průvodce přitom zpravodajské televizi dělal starosta města Dan Ramzer, který o projektu rekonstrukce náměstí také hovořil.

náměstíZdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest