fotbal 3Grassroots 2015 neboli turnaj dětí ve fotbale hostil v pátek 25. září 2015 na umělé trávě Frýdlant. Na hřišti za základní školou Bělíkova měřilo své fotbalové dovednosti osm týmů z frýdlantských základních škol a Višňové. 

Turnaj Grassroots 2015 ve Frýdlantu uspořádal Okresní fotbalový svaz. Je součástí týdne Grassroots, jehož garantem je UEFA. „Jde především o akce pro děti, které je mají přivést k fotbalu. Třeba tady ve Frýdlantu mají příležitost zahrát si fotbal nejen děti, které jsou registrovány v nějakém fotbalovém klubu, ale i ty, které vlastně nikde za nikoho nehrají. Chceme, aby si k tomuto oblíbenému sportu takzvaně čichly a mohly mu přijít na chuť,“ vysvětluje předseda Okresního fotbalového svazu Emil Ubias.

Turnaje se zúčastnilo osm týmů, hrálo se vždy 10 minut. V každém družstvu byli tři hráči v poli a jeden brankář. „Jsme rádi, že některé týmy jsou smíšené, tedy že v nich hrají i dívky. Protože bychom si přáli, aby se tady na Frýdlantsku zapojilo do fotbalu více dívek,“ doplnil Emil Ubias.

Klání Grassroots 2015 se opět uskutečnilo ve spolupráci s Městem Frýdlant. „Těší nás, že můžeme podobné akce podpořit. Kromě toho, že děti stráví den aktivně, mají možnost třeba i zaujmout trenéry. Pro osmi a devítileté děti, které mají talent, je to skvělá příležitost,“ poznamenal starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Klání totiž sledovali i takzvaní „létající trenéři“ FC Slovan Liberec.

V turnaji nakonec zvítězilo družstvo Frýdlant 5, druhé bylo družstvo Frýdlant 1 a třetí příčku braly děti ze Základní školy Višňová.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest