JO15ziJDctt8pdivPhEb8B1o1-wpX_WHZO7lVD1Qz3FsM1dTtfDsPG8C8UT7Dn1QthoJXCASoučástí kampaně, kterou realizuje Ministerstvo práce a sociálních věcí s názvem Právo na dětství je putovní výstava o pěstounství, která nyní zavítala i do Libereckého kraje.

Výstava nabízí jedinečnou možnost získat prostřednictvím interaktivních kvízů nebo edukativních videí zajímavé informace z oblasti pěstounství a péče o ohrožené děti. Zajímavé kvízy čekají také na dětské návštěvníky výstavy, kteří se mimo jiné dozvědí více o svých právech a mohou si otestovat znalosti ze světa filmů a literatury. Na výstavě jsou k vidění také výtvarné práce, ve kterých vyjádřily své pocity a zážitky děti z dětských domovů i z pěstounských rodin. Více je na stránkách http://kampan.pravonadetstvi.cz/.

Ve dnech od 22. 9. do 28. 9. si může výstavu veřejnost prohlédnout v prostorách OC Forum v Liberci, v místech naproti vstupu do kina.

Poslední den, tedy v pondělí 28. 9. od 15-ti hodin zde budou přítomni pracovníci neziskové organizace Amina o.p.s., kteří se věnují spolupráci s pěstounskými rodinami, doprovázejí je v průběhu péče o děti. (www.amina-nrp.cz).

Toto odpoledne můžou děti zdarma využít nabídku kreativní dílny Krasohled Pavly Petrnouškové (www.krasohled.info), která bude v místech výstavy připravená, dospělí zase prostor pro popovídání o tom, co to vlastně je pěstounská péče s pracovníky Aminy o.p.s.

Zdroj: Amina o.p.s.

Pin It on Pinterest