KRAJ – Krajští kriminalisté řeší násilný trestný čin v Novém Městě pod Smrkem. Ze zločinu vraždy již obvinili družku zabitého.

V noci ze soboty na neděli vyjížděli policisté na základě oznámení Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do Nového Města pod Smrkem, kde lékaři na místní ubytovně resuscitovali 58letého muže s bodným poraněním. Bohužel po zhruba tři čtvrtě hodinových oživovacích pokusech museli konstatovat smrt.

Vzhledem k tomu, že vyhodnocením situace na místě nebylo pochyb o tom, že zranění si nemohl muž způsobit sám, převzali si celou záležitost krajští kriminalisté. Na místě pracovali celou noc, zajišťovali stopy a důkazní materiál.

V souvislosti s násilným činem zadrželi rovněž 34letou družku muže, důvodně podezřelou z jeho zabití. Ženu pak na základě provedených výslechů a zajištěných důkazů obvinili ze zločinu vraždy podle § 140 odst. 1 trestního zákoníku. Dnes bude státnímu zástupci postoupen návrh na její vzetí do vazby.

Podle všeho předcházela násilnému činu hádka mezi dvojicí, po které žena napadla muže nožema způsobila mu vážné zranění neslučitelná se životem. V případě odsouzení hrozí ženě trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

16. 11. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Pin It on Pinterest