chodník nádraží 1Frýdlant – Nový chodník vziká v těchto dnech podél silnice vedoucí od vlakového nádraží směrem k bývalému hotelu Garni. Změnit nevyhovující cestičku na chodník umožnilo městu Frýdlant dobré hospodaření s financemi. Díky němu mohli zastupitelé v říjnu odhlasovat navýšení peněz na opravu chodníků a silnic ve Frýdlantu. Konkrétně o jeden milion korun. Právě za část těchto peněz chodník vzniká.

Díky navýšené částce opravil už Frýdlant v minulých dnech nad rámec svého ročního plánu ulice Krátká a Úzká, teď přišla na řadu i cesta od nádraží Českých drah směrem k autobusovému nádraží. “Pracovat se bude po etapách, vždy na kousku trasy. Současnou špatnou cestu postupně nahradí chodník ze zámkové dlažby. Vést bude až k bývalému hotelu Garni,” říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

chodník nádraží 2

Za peníze, které do rozpočtu na opravy silnic a chodníků přibyly mimořádně na konci roku, připravuje město i některé další projekty, které se budou realizovat v příštím roce. Například projekt na výměnu asfaltu a odvodnění ulic Hálkova a Vančurova, opravu chodníku v ulici Březinova nebo projekt na dokončení obnovy ulice Nádražní.

Frýdlant letos investoval do oprav chodníků a silnic ze svého rozpočtu 4 miliony a 840 tisíc korun. V příštím roce chystá například velkou rekonstrukci ulic Lužická a V Úvoze. Pokud se podaří získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, dočkají se obyvatelé města v roce 2016 i obnovy chodníků v ulicích Fügnerova a Novoměstská.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest