advent 13Přivítat advent a podívat se na rozsvícení vánočního stromu přišlo v neděli 29. listopadu 2015 ve Frýdlantu na náměstí několik stovek lidí. Bohatý program bavil děti i dospělé a přinesl hned dvě překvapení. Jedním z nich byli tři andělé, kteří se na náměstí snesli z věže radnice.

V centru Frýdlantu bylo živo už odpoledne. Ve 14.00 hodin se otevřel adventní trh na náměstí, v prostorách radnice a ve Špitálku, děti si mohly tvořit v dílničkách na nádvoří radnice nebo v jejím prvním patře. Na nádvoří pak bylo možné si pohladit ovečky, oslíka nebo poníka, kteří doplňovali dřevěný betlém.

Počasí adventu ve Frýdlantu zprvu nepřálo. Program tak začal za deště. Přesto si ho nenechaly ujít desítky lidí. Ať už šlo o zpěv dětí ze základní školy nebo čertovské divadlo, které po setmění nabídlo i ohňovou šou.

Po divokých čertech došlo na něžnější stvoření a sice anděly. Ti se začali z nebe snášet jen chvíli před pátou hodinou odpolední. Všichni tři dopadli v pořádku na zem a popřáli lidem pohodové čekání na Vánoce.

Těsně před samotným rozsvícením stromu popřál hezký advent stovkám lidí, kteří na náměstí dorazili, také starosta města Dan Ramzer a farář Vít Audy. V doprovodu Josefa a Marie, která nesla v rukou Ježíška, se pak společně vydali k vánočnímu stromu. Tam svatou trojici doplnila živá zvířata a Frýdlant se tak mohl poprvé pochlubit i živým betlémem.

Pak už došlo na samotné rozsvícení vánočního stromu, kterým je letos ve Frýdlantu téměř 9 metrů vysoký stříbrný smrk.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest