Kraj_zacne_prodavat_lukrativni_nemovitosti_pres_elektronicke_aukce_mediumAtraktivní nemovitosti ve svém vlastnictví bude Liberecký kraj nově prodávat prostřednictvím elektronických aukcí. Ty se již v praxi osvědčily, a proto je chce ještě více využívat. Cílem je prodat takový majetek za co nejvýhodnější cenu pro kraj a zvýšit transparentnost prodeje.

Prvním vytipovaným objektem, který má Liberecký kraj ve svém vlastnictví, je turistická ubytovna v rekreační a vyhledávané krkonošské oblasti, Horních Mísečkách v obci Vítkovice. Nemovitost s dvanácti lůžky je svou polohou ideálním výchozím bodem pro pěší a cykloturistiku a v její blízkosti je řada lyžařských areálů a běžkařských tras. Objekt byl v minulosti svěřen k hospodaření Krajské správě silnic Libereckého kraje, p.o. a po určení zbytnosti tohoto majetku byl od roku 2011 pronajat, kdy výtěžek z nájmu nestačí pokrýt náklady na jeho údržbu.

„Liberecký kraj bude zisk z e-Aukce investovat opět do zlepšení stavu svých nemovitostí, například do zateplování a oprav školských budov nebo do zhodnocení nemovitostí Krajské správy silnic Libereckého kraje,“ říká ekonomický náměstek hejtmana Marek Pieter.

Vyvolávací cena předmětu e-Aukce činí 3,5 milionu Kč. Minimální příhoz je stanoven na 10 tisíc Kč, přičemž každý účastník e-Aukce bude muset složit předem jistotu ve výši 200 tisíc Kč. Podrobnější podmínky jsou uvedeny na stránkách Libereckého kraje http://investice-sprava.kraj-lbc.cz/majetkopravni-oddeleni/prodej-majetku.

012

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest