lavicka_obecna_1398776925Milí přátelé,

mnohým jsem již říkala před drahným časem, že jednou z mých občanských aktivit je snaha připomenout odkaz Václava Havla v Liberci, ke kterému měl blízko. (Liberečáci vědí, že tu byl aktivně zapojen do protestu proti okupaci 1968 nejen  výzvami  v regionálním rozhlase s Janem Třískou (shodou okolností i s mou maminkou která výzvy okupantům četla německy). Projekt Stavby smíření- výstavby knihovny a synagogy v Liberci zaštítil s německým prezidentem Herzogem, knihovnu i město navštívil nejméně dvakrát. )

Myslela jsem si, že nejlépe by smysluplné připomenutí našeho prvního českého prezidenta mohla být Lavička V.H., která už slouží ke komunikaci, diskusím a setkávání lidí na mnoha místech ve světě i u nás.

Moje snaha byla úspěšná! Lavička bude v letošním roce Václava Havla, který by oslavil osmdesátiny, odhalena před knihovnou už 8. března.

Zakoupení Lavičky se ujal nadační fond MA-MA. Přísliby finanční podpor už jsou reálné, další  očekáváme

Na transparentní účet MA-MA zřízený pro Lavičku může každý, kdo by chtěl tuto myšlenku podpořit, přispět. A o to bych chtěla požádat mnohé z vás, kteří můj nápad nadšeně vítali, i ty, kteří třeba teprve teď sympatie pocítí. Díky.

Tak tedy takto je to možné:

Číslo transparentního účtu: 2600851369/2010 Fio Banka Liberec.

K příspěvku na Lavičku Václavva Havla je třeba přidat variabilní symbol 20160308

Nahlédnout  do účtu zde:

https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2600851369

Pro více informací o nadačním fondu MA-MA můžete zajít na jejich webovou stránku:

www.mamafoundation.cz

Zdroj: Nadačním fondu MA-MA, foto © Studio Šípek

 

Pin It on Pinterest