Albrechtice 3Město Frýdlant zareagovalo v tomto týdnu na požadavky obyvatel Albrechtic a prodloužilo nástupiště na autobusové zastávce u bývalého obchodu v Albrechticích. Kvůli nedostatečné délce nástupiště totiž až dosud autobus při zajíždění k ní končil předními dveřmi až za zastávkou a lidé tak do autobusu nastupovali z kraje vozovky. To bylo především ve dnech, kdy pršelo nebo sněžilo, kvůli rozbahněnému terénu nepříjemné. 

Nástupiště bylo prodlouženo o zhruba 4 metry a to zámkovou dlažbou, která tvoří i jeho původní část. “Podnět k prodloužení zastávky vzešel přímo od obyvatel Albrechtic, kteří nás na tento problém upozornili při společném jednání zástupců Města Frýdlant s osadním výborem Albrechtic. Vedle zastávky si přáli také například posílit i veřejné osvětlení na křižovatce. I v tomto bodě jsme jim rádi vyhověli,” říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Na osadním výboru společně s obyvateli Albrechtic hovořil také o úpravě plochy za restaurací. Tato plocha, kterou koncem minulého roku nechal Frýdlant olemovat stromy, by se už na jaře tohoto roku měla změnit v důstojné setkávací místo.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest