Frýdlantská šipka 16Téměř devět desítek aktivních seniorů se sešlo ve čtvrtek 21. ledna 2016 ve Frýdlantě na první společné akci roku – Frýdlantské šipce. Klubovnu frýdlantských baráčníků, kde se šipky hrály v minulém roce, ale tentokrát kvůli mrazivému počasí nahradil sál restaurace Beseda.

Frýdlantské šipky se účastnilo 88 seniorů ze tří spolupracujících měst, Frýdlantu, Jablonce nad Nisou a Liberce. „Vytvořili jsme čtyřčlenná družstva. 8 jich bylo z Frýdlantu, 6 z Liberce a 7 z Jablonce nad Nisou. Jedno družstvo bylo smíšené. Kvůli různému počtu účastníků z různých měst jsme ale tentokrát hodnotili jen jednotlivce a týmy, od tradičního souboje měst jsme upustili,“ říká matrikářka městského úřadu ve Frýdlantu Ivana Spatzierová, která má seniorské aktivity ve městě ve své kompetenci.

Senioři stihli během dopoledne celkem 9 kol. „To je neuvěřitelné, opět se zlepšili. Turnaj od turnaje jim jdou šipky lépe. Budeme muset vymyslet něco, čím jim příště turnaj trochu zpestříme nebo možná i zkomplikujeme,“ směje se Ivana Spatzierová. První místo v jednotlivcích nakonec vybojovala s celkovým počtem 498 naházených bodů Anna Železná z Jablonce nad Nisou, druhá skončila Markéta Němcová z Liberce se ztrátou jediného bodu a třetí pak Karel Šťovíček z Jablonce nad Nisou. Ten naházel 465 bodů.

Ve chvílích, kdy senioři nemířili na terč, jim opět k tanci a poslechu hrál Bohuslav Mirovský.

Frýdlant reprezentoval za vedení města tentokrát místostarosta Jiří Stodůlka. „Byla to hezká zkušenost. Nálada byla kolektivně dobrá, takže se člověk na podobném turnaji cítí od první chvíle dobře. Jsem rád, že město může seniorům tyto aktivity nabídnout a že je navíc podobná klání takhle očividně baví,“ uzavřel.

Více fotografií najdete zde.

Zdoj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest