Liberecky_kraj_vloni_na_verejnych_zakazkach_usetril_pres_56_mil._Kc_mediumLibereckému kraji se v loňském roce díky transparentním veřejným soutěžím podařilo ušetřit 56.423.149 Kč. Dohromady kraj zadal 52 veřejných zakázek, z toho 25 dle zákona o veřejných zakázkách a 27 veřejných zakázek bylo malého rozsahu zadávaných resortem investic.

Jejich předpokládaná hodnota činila 492.280.474 Kč. Vysoutěžené částky, resp. ceny dle smluv jsou ve výši 435.857.325 Kč. Libereckému kraji to tak přineslo úsporu přes 11 % z původně stanovené hodnoty zakázek, což je více než 56,4 mil. Kč.

„Liberecký kraj vloni vyhodnotil nižší úspory v silničních stavbách oproti roku 2014 z důvodu nižších cen stavebních prací při stanovení předpokládané hodnoty, vysoké nabídky dopravních staveb a snížené kapacity dodavatelů,“ uvádí náměstek hejtmana pověřený řízením resortu ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky Marek Pieter s tím, že v loňském se nejvíce realizovalo dopravních staveb. Jednalo se například o rekonstrukci silnice II/286 v Horních Mísečkách za 35 mil. Kč, rekonstrukci silnic III. v Zásadě za 29 mil. Kč, rekonstrukci silnice III/2892 z Malé Skály do Sněhova za 25 mil. Kč. Mezi významné zakázky ale patřila i komplexní dodávka a servis technologie Krajského standardizovaného projektu ZZS za 29 mil. Kč.

„V současné době oddělení veřejných zakázek vedle administrace veřejných zakázek stále více využívá elektronické aukce na nákupy potřeb a zařízení i pro naše příspěvkové organizace, Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje nebo Krajskou správu silnic LK,“ dodává náměstek Marek Pieter. Podle něj tento certifikovaný moderní nástroj neustále přináší pozitivní výsledky, ať již při nákupu spotřebního a hygienického zboží, propagačních předmětů a telekomunikačních služeb pro potřeby Krajského úřadu Libereckého kraje.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest