jednání  2Další jednání v rámci takzvaného lokálního partnerství proběhlo ve čtvrtek 25. února 2016 ve Frýdlantě. Vedle zástupců města a městského úřadu se ho účastnila i Agentura pro sociální začleňování, Místní akční skupina Frýdlantsko, Člověk v tísni, Krajský úřad Libereckého kraje a zástupkyně Bytového hospodářství Frýdlant. Hovořilo se o připravovaných novinkách ve Frýdlantě v sociální oblasti. 

“V podstatě jsme zrevidovali projekty, které se mají na území města Frýdlant realizovat. Bavili jsme se o prioritách, o tom, kam mají peníze vyhrazené pro Frýdlant a Frýdlantsko směřovat, o připravenosti jednotlivých programů a projektů a také o tom, jakým způsobem případně přesunout peníze, které by zbyly z důvodu nevyčerpání. Kromě toho nám byla  představena nová struktura Agentury pro sociální začleňování a seznámili jsme se s novými terénními koordinátory a pracovníky,” řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Mezi konkrétními projekty, které se letos chystají, je například v oblasti školství už schválená školní skupina. “Jsou to vlastně jesličky, které budou ve Frýdlantě fungovat od 1. září,” upřesnil starosta. Mezi další připravované projekty podle něj patří vznik nízkoprahového centra, komunitního centra, v hledáčku je i poskytování preventivních programů pro mládež. “V regionu se také plánuje poskytování terénní služby pro lidi ohrožené zadlužením,” doplnil Dan Ramzer. Příští setkání týmu je naplánováno na konec března.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest