o9Pro všechny z Hejnic, kteří využíváte internetového připojení přes bezdrátové připojení od Internerhome (dříve Trustnet a dceřiná firma O2). V minulých dnech vám asi přišly domů dopisy o tom, že tato firma přestává v naší oblasti poskytovat připojení k internetu a ke konci dubna vám nabízí přejití k domovské firmě O2, s tím, že dostanete výhodně nový router a budete moci dál používat bezdrátový internet, tentokrát v kvalitě LTE.
POZOR, v Hejnicích nic takového nefunguje a fungovat nebude. Podle vyjádření společnosti O2, které se snažím z nich dostat písemně, abych ho mohl použít, tak zde je slabá úroveň signálu 3G v určitých oblastech, někde i 2G a neplánuje se zde žádné posílení, takže si o nějakém LTE vysokorychlostním internetu můžeme jen nechat zdát.
Proto se nenechte nachytat a místo toho abyste si nějakou službu od O2 brali, tak si začněte shánět nového poskytovatele internetu, kteří tu působí, což může být v určitých oblastech FDLnet nebo omezeně a-net. Ale někde nepůjde vůbec nic a opět se dostaneme na úroveň zastaralé vesnice.
Inu i to je politika velkých operátorů asi. Ale jejich forma komunikace ohledně ukončení poskytování internetových služeb je velmi nestandardní.

Zdroj: http://www.mestohejnice.cz/redakce/index.php?subakce=news&lanG=cs&

Pin It on Pinterest